Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Regulació de l'accés al Foradot d'Abella

Ajut del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

DILLUNS 07 NOVEMBRE 2022

El Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural va atorgar el següent ajut dels espais naturals de Catalunya, als hàbitats i espècies, en el marc del Programa de desenvolupament rural de Catalunya 2014-2020.

  • Regulació de l'accés al Foradot d'Abella per evitar la seva massificació i els efectes negatius en l'ecosistema aquàtic, i millorar la seguretat dels visitants. Amb un ajut de 5377,82€.
  • Ajut financer de la Unió Europea (PDR): 2.312,46€
  • Ajut DACC: 3.065,36€

Enllaç al Document
BREU DESCRIPCIÓ DE LACTUACIÓ

La regulació de laccés al Foradot dAbella (Espai dinterès Natural, també inclòs dins lespai Natura 2000 Serra de Carreu-Sant Corneli) té lobjectiu devitar la gran afluència de visitants ja que aquesta comporta un deteriorament molt importat de la fauna i la flora així com de laccés. Al mateix temps es millorarà la seguretat dels visitants. 

Les actuacions realitzades amb lajut financer de la Unió Europea i del Departament dAcció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ajudaran a evitar la massificació de la zona i a protegir als visitants ja que la instal·lació de la barrera permetrà tancar la zona quan hi hagi un risc elevat dincendi forestal.