Divendres, 15 De Gener De 2021
Espiguet, s/n, Abella de la Conca - 25651
Telèfon: Tel. 973664198 Fax: Fax. 973664198

Informació turística

Camins del Jussà: El pont de Bóixols

Situat en un del passos naturals entre les comarques del Pallars Jussà i l’Alt Urgell, el poble de Bóixols està en una zona de difícil accés. Les serres de Carreu, al nord; Setcomelles, a l’est, i Carrànima, a l’oest, tanquen el poble en una petita depressió que té la sortida natural cap alsud, seguint el riu Pujals (anomenat més avall riu Rialb). Però no per natural és una sortida fàcil, l’estret de Bóixols, primer, i l’accidentat barranc del riu Rialb, després, fan que només hi passi l’aigua, i amb dificultats.

Una bona manera d’apreciar aquesta situació laberíntica és enfilar-se a l’ermita de Carrànima, un excel·lent mirador sobre la zona. Situada al capdamunt de la serra del mateix nom, s’hi accedeix des de la pista queva des de Bóixols a Abella de la Conca.

Bóixols és un poble de llarga història que apareix documentat des del segle X, tal com mostren les restes del seu castell i l’església d’origen romànic de Sant Vicenç. Avui el poble acull famílies que viuen bàsicament del camp i els ramats i, darrerament, el seu aïllament i tranquil·litat han atretnoves famílies que s’hi han instal·lat.

 

Descarregar ruta en CATALÀ

 

Descarregar ruta en CASTELLÀ

 

BTT: D'Isona a Bóixols

Web: http://www10.gencat.net/probert/AppJava/ruta.jsp?id=312&comarca=25&idioma=1

Magnífic recorregut en BTT per les serres calcàries que separen el sud del Pallars Jussà de l'Alt Urgell, un paisatge singular i espectacular, de forta personalitat, amb llargues cingleres, agulles i espadats que sobresurten de les mates de bosc i dels conreus. La visita del llogarret abandonat de la Rua és impagable. La ruta va ser pensada per a ser feta a peu i en BTT. Aquí es descriu l'itinerari en la modalitat de bicicleta.

Camins del Jussà: La Posa, Siall, Bóixols i Abella de la Conca

65 milions d’anys donen per tants canvis i transformacions en el paisatge que de vegades és difícil creure-se’ls. Intenteu sinó imaginar la Conca Dellà com una zona costanera d’una lana tropical on els dinosaures gaudeixen de banys a la platja, mentre contempleu els penya-segats i gorgues que avui s’hi aixequen. Difícil, molt difícil. Aquest itinerari recorre alguns dels indrets on millor ha quedat registrada tanta història i així ajudar una mica a reconstruir el que ha passat en tot aquest temps.  

Descarregar ruta en CATALÀ

 

Descarregar ruta en CASTELLÀ

 

Cercador

Ajuntament
Totes les administracions

Destacats
IWS

Mapa Web